Matematik

procent.

19. januar 2008 af reinholdt_w (Slettet)
Jeg har brug for hjælp, håber i ville hjælpe. mange tak.

udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%

hvordan bestemmer jeg fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde forsat med at være 2% om året efter 1960?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

hvis vækstraten havde været 2%, så var a=1,02 i:
f(x)=b*a^x

hvorad T2=ln(2)/ln(a)

Svar #3
19. januar 2008 af reinholdt_w (Slettet)

#1: hvad mener du? hvad skal jeg bruge dem til? :)

#2: hvordan finder jeg svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

#3 Til at beregne fordoblingstiden. Var det ikke det du ville?

Svar #5
19. januar 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Jo. jeg forstpd bare ikke hvad det var. hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal indtaste udregningen på din lommeregner/grafregner for at få svaret.

Svar #7
19. januar 2008 af reinholdt_w (Slettet)

undskyld, men jeg forstår ikk en skid?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Brug formlerne i #1 eller #2, hvor a=1.02, til at beregne fordoblingstiden.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Hvis man bruger fremskrivningsfaktoren for 2% godt 35 gange bliver det, man startede med fordoblet. Fremskrivningsfaktoren for 2% er 1,02. At bruge den 35 gange betyder:

1,02^35 (altså 1,02 opløftet i 35. potens)

Dette tal giver nemlig 1,999889553... ifølge min lommeregner, dvs. det næsten giver 2, så næsten en fordobling. Tallet 35 finder man netop som nævnt i de ovenstående indlæg:

t2 = log(2)/log(1,02) = 35,00278878

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Konklusion: cirka for hvert 35. år ville verdens befolkningstal fordobles, hvis udviklingen var fortsat

Svar #11
19. januar 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Wooooow.
Sådan. :) Nu forstår jeg.

a indsættes i ligningen. Måden vi finder a på, er at sige:
a= 1+((2)/(100)) = 1,02.
Sådan, vi bruger nu formlen for fordoblingskonstanten. Som man kan se havde jeg allerede indsat min a-værdi ind.
T2= ((ln(2))/(ln(a))) à ((ln(2))/(ln(1.02)))
T2=35.01


Tusind tak. :) Hvor er i søde alle sammen. :)

Skriv et svar til: procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.