Matematik
Eksponentiel funktion
19. januar 2008 af
siimba (Slettet)
Hej,
Jeg har lidt svært ved at tolke en matematik opgave - nogen der kan hjælpe?
Når spinat blancheres ændres vitaminindholdet y efter forskriften: y=31,5*0,887^t (hvor t er tiden)
Bestem t for y=19
- Her har jeg ikke de store problemer, har vha. lommeregneren udregnet t til at være 4,2161
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20,3+61,4*0,884^t (hvor t er tiden)
Bestem nitratindholdet når vitaminindholdet er 15.
- Her opstår mit problem - hvordan gør jeg det?? :)
På forhånd tak for hjælpen :)
Jeg har lidt svært ved at tolke en matematik opgave - nogen der kan hjælpe?
Når spinat blancheres ændres vitaminindholdet y efter forskriften: y=31,5*0,887^t (hvor t er tiden)
Bestem t for y=19
- Her har jeg ikke de store problemer, har vha. lommeregneren udregnet t til at være 4,2161
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20,3+61,4*0,884^t (hvor t er tiden)
Bestem nitratindholdet når vitaminindholdet er 15.
- Her opstår mit problem - hvordan gør jeg det?? :)
På forhånd tak for hjælpen :)
Svar #1
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
Beregn 15=31,5*0,887^t og indsæt så det i z=20,3+61,4*0,884^t
Svar #2
19. januar 2008 af siimba (Slettet)
#1
Ja, selvfølgelig - det er jo faktisk ret logisk :)
Tak for det hurtige svar :)
Ja, selvfølgelig - det er jo faktisk ret logisk :)
Tak for det hurtige svar :)
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
