Kemi
påvisning af proteiner
30. juli 2004 af
Zahle (Slettet)
Søger efter den kemi der ligger i den reaktion man opnår ved at tilfører koncentreret Salpetersyre til en opløsning indeholdende protein (æggehvideopløsning). Der skulle dannes et tydeligt gult bundfald.
Svar #1
30. juli 2004 af frodo (Slettet)
Enzymer er meget pH-afhængige, hvorfor hvis du opløser et givent protein i sur væske, vil det denatureres, hvorved den rumlige struktur af proteinet forandres, hvilket medfører at opløseligheden af proteinet nedsættes kraftigt, hvorfor det fælder ud.
Håber det er nok forklaring.
Håber det er nok forklaring.
Svar #2
30. juli 2004 af KemiKasper (Slettet)
jeg tror du tænker på xanthoprotein-prøven. Her tilfører man koncentreret salpetersyre til en proteinopløsning (hvor proteinet indeholder aromater!).
I salpetersyre kan der ske en autoprotolyse:
2 HNO3 --> H2NO3(+) + NO3(-)
H2NO3(+) --> NO2(+) + H2O
Den dannede nitrosonium-ion er elektrofil og reagerer med aromater der samtidig fraspalter H+. Fx:
NO2(+) + H-Ph --> O2N-Ph + H+
Således er arylen blevet 'nitreret' og det er dette der giver anledning til gulfavningen.
I salpetersyre kan der ske en autoprotolyse:
2 HNO3 --> H2NO3(+) + NO3(-)
H2NO3(+) --> NO2(+) + H2O
Den dannede nitrosonium-ion er elektrofil og reagerer med aromater der samtidig fraspalter H+. Fx:
NO2(+) + H-Ph --> O2N-Ph + H+
Således er arylen blevet 'nitreret' og det er dette der giver anledning til gulfavningen.
Skriv et svar til: påvisning af proteiner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.