Matematik
Bestem Tangent (Differentialkvotient)
20. januar 2008 af
Weberen (Slettet)
Jeg har nogen problemer med at finde ud af:
Bestem en ligning for tangenten f(x)=x ^1/2 = kvod x
P (9,f(9))
Det ville være en kæmpe hjælp hvis nogen kunne sige hvordan jeg skulle gøre,
Bestem en ligning for tangenten f(x)=x ^1/2 = kvod x
P (9,f(9))
Det ville være en kæmpe hjælp hvis nogen kunne sige hvordan jeg skulle gøre,
Svar #1
20. januar 2008 af malteandersen_10 (Slettet)
Hej. Punktet hvor tangenten skal tangerer ligger i punktet P(9,sqrt(9))
DVS P (9,3)
Derefter skal du bruge tangentens ligning, som er givet ved følgende:
y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)
hvor x0 = 9
Derved burde du godt kunne finde ud af resten..
DVS P (9,3)
Derefter skal du bruge tangentens ligning, som er givet ved følgende:
y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)
hvor x0 = 9
Derved burde du godt kunne finde ud af resten..
Skriv et svar til: Bestem Tangent (Differentialkvotient)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
