Kemi
Reaktionshastighed
21. januar 2008 af
badooo (Slettet)
Hey..
Jeg har en tabel med en række værdier over nogle forskellige forsøg med S2O8. Jeg skal beregne reaktionshastigheden.
Formlen er:
v_reaktion = -delta[S2O8]/delta t
Hvis vi nu tager et eksempel:
Startkoncentration af S2O8: 100 mikromol/L
Tiden er 425 sekunder.
Det vil jo så give:
v_reaktion = -((??-100mikromol/L)/(425s-0s)
Mit problem er bare, at jeg ikke ved, hvad der skal så på ??'s plads.. Jeg skal vel bruge en form for slutkoncentration, eller hvad? :S
Jeg har en tabel med en række værdier over nogle forskellige forsøg med S2O8. Jeg skal beregne reaktionshastigheden.
Formlen er:
v_reaktion = -delta[S2O8]/delta t
Hvis vi nu tager et eksempel:
Startkoncentration af S2O8: 100 mikromol/L
Tiden er 425 sekunder.
Det vil jo så give:
v_reaktion = -((??-100mikromol/L)/(425s-0s)
Mit problem er bare, at jeg ikke ved, hvad der skal så på ??'s plads.. Jeg skal vel bruge en form for slutkoncentration, eller hvad? :S
Svar #1
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Du skal bruge værdierne fra din tabel.
For tiden 425 sek, har du en tilhørende koncentration, lad od kalde den C.
Den gennemsnitlige reaktionshastighed bliver da: v=(100-s)/425 [µM/s]
Hvis du skal finde reaktionshastighedskonstanten, er det en anden sag.
For tiden 425 sek, har du en tilhørende koncentration, lad od kalde den C.
Den gennemsnitlige reaktionshastighed bliver da: v=(100-s)/425 [µM/s]
Hvis du skal finde reaktionshastighedskonstanten, er det en anden sag.
Svar #3
21. januar 2008 af badooo (Slettet)
#1
Problemet er jo, at resultaterne er fra forskellige forsøg. I forsøg 1 gik der 425 sekunder, inden reaktionen skiftede farve. I andet forsøg med 2mL S2O82 gik der så 200 sekunder. osv.
Problemet er jo, at resultaterne er fra forskellige forsøg. I forsøg 1 gik der 425 sekunder, inden reaktionen skiftede farve. I andet forsøg med 2mL S2O82 gik der så 200 sekunder. osv.
Svar #4
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Du er nødt til at skrive noget mere - eller er det jo det rene gætteri!
Hvad har du blandet; Hvad har du observeret og hvad skal du beregne?
Hvad har du blandet; Hvad har du observeret og hvad skal du beregne?
Skriv et svar til: Reaktionshastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
