Matematik

vektor funktioner - opgave

21. januar 2008 af Zalam (Slettet)
jeg har givet følgende vektor funktion:

r(tid) = (sin(tid))
(sin(2*tid))

Opgaven lyder så at jeg skal finde eventuelle skæringspunkter med koordinat akserne.

Dette synes jeg jo umiddelbart lyder let, fordi skærer den x aksen er y = 0 og skærer den y = aksen er x = 0.

Jeg ville jo så blot sætte x i min vektor funktion = 0 også isolere tiden, men dette giver i midlertid ingen løsning, eller i hvertfald ikke en rigtig løsning (efter det jeg kan se på tegningen).

Er ret sikker på, at det blot er en simpel ting jeg gør forkert kan bare ikke lige se, hvad?

Svar #1
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

skriver den lige om:

r(tid) =
(sin(tid)) - x
(sin(2*tid)) - y

hvis i forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2008 af peter lind

Jeg forstår ikke #1,

Ifølge #0 skal du løse ligningen sin(tid) = 0 henholdsvis sin(2*tid) = 0.

Svar #3
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

#2

Arh typisk det var ganske simpelt, nu du skriver det op kan jeg også godt se det - har brugt den i flere andre opgaver, - lidt træt i dag.

Men takker for hjælpen.

Svar #4
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

Nu prøvede, som "2 skriver

MEN det er vist ikke helt rigtigt.

I følge facit listen og - grafen når jeg tegner den har jeg tre skæringspunkter:

(0,0), (-1,0) og (1,0).

Men når jeg sætter x lig 0 får jeg 0 - det som sådan fint nok. Jeg indsætter så 0 i den givne funktion fordi det jo er den tid, hvor x er lig 0, eller rettere hvor den skrærer. Når jeg så indsætter den får jeg 0. Dvs. nu har jeg fundet det ene skæringspunkt.

Men hvordan dælen finder jeg de andre? tiden er jo den samme?


Svar #5
21. januar 2008 af Zalam (Slettet)

ingen?

Skriv et svar til: vektor funktioner - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.