Matematik
hjælp stadig..
21. januar 2008 af
skole-pigen (Slettet)
Hej igen.
Jeg opretter nu det samme indlæg fordi det er meget vigtigt for mig.
I min afleveringsopgave til næste uge har jeg fået en opgave som jeg ikke rigtig forstår.
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a) Bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år:
Kan jeg så blot sige 7*(2*0,0245) og det resultat substraherer jeg så fra 7?
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givent antal år:
Mener de her, at jeg skal skrive en funktion, der kunne passe med mine oplysninger.
Indtil videre har jeg skrevet f(x) = 0.0245 x + 7, men jeg har på fornemmelsen, at det er forkert? Og så var der en, der foreslog dette:
m = mo*a^t
0,9755*mo = mo*a^1
0,9755 = a, hvoraf
m = mo*0,9755^t
Men det forstår jeg ikke helt. Bl.a. hvor han får tallet 0.9755 fra..
Jeg håber stadig, der er nogen, der har lyst til at forklare..
Jeg opretter nu det samme indlæg fordi det er meget vigtigt for mig.
I min afleveringsopgave til næste uge har jeg fået en opgave som jeg ikke rigtig forstår.
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a) Bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år:
Kan jeg så blot sige 7*(2*0,0245) og det resultat substraherer jeg så fra 7?
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givent antal år:
Mener de her, at jeg skal skrive en funktion, der kunne passe med mine oplysninger.
Indtil videre har jeg skrevet f(x) = 0.0245 x + 7, men jeg har på fornemmelsen, at det er forkert? Og så var der en, der foreslog dette:
m = mo*a^t
0,9755*mo = mo*a^1
0,9755 = a, hvoraf
m = mo*0,9755^t
Men det forstår jeg ikke helt. Bl.a. hvor han får tallet 0.9755 fra..
Jeg håber stadig, der er nogen, der har lyst til at forklare..
Svar #2
21. januar 2008 af mathon
m = mo*a^t
100% - 2,45 % = 97,55% eller
1,00 - 0,0245 = 0,9755
restmængde efter et år m = mo*0,9755, hvorfor
0,9755*mo = mo*a^1
0,9755 = a, hvoraf
m = mo*0,9755^t
100% - 2,45 % = 97,55% eller
1,00 - 0,0245 = 0,9755
restmængde efter et år m = mo*0,9755, hvorfor
0,9755*mo = mo*a^1
0,9755 = a, hvoraf
m = mo*0,9755^t
Svar #3
21. januar 2008 af skole-pigen (Slettet)
så det er en potensfunktion, ikke? undskyld jeg sprøger så meget..
Skriv et svar til: hjælp stadig..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
