Matematik
Cylinder
22. januar 2008 af
dibah (Slettet)
Ja der var så lige en opgave som ikke ville som jeg ville:
Af en kugle med radius 10 udskæres en cylinder.
Vis, at sammenhængen mellem cylinderens rumfang V og cylinderens halvde højde t er bestemt ved:
V=200*pi*t-2*pi*t^3
Hvis nogen kan hjælpe ville jeg være meget glad :P
Af en kugle med radius 10 udskæres en cylinder.
Vis, at sammenhængen mellem cylinderens rumfang V og cylinderens halvde højde t er bestemt ved:
V=200*pi*t-2*pi*t^3
Hvis nogen kan hjælpe ville jeg være meget glad :P
Svar #1
22. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Pythagoras.
r^2 + t^2 = 10^2
Isoler r^2 og indsæt det i udtrykket for cylinderens rumfang:
V = pi * r^2 * t
r^2 + t^2 = 10^2
Isoler r^2 og indsæt det i udtrykket for cylinderens rumfang:
V = pi * r^2 * t
Svar #4
23. januar 2008 af the avocet (Slettet)
Hej Lars - tak for i går, var sku hyggeligt! Kan vi evt. mødes igen i weekenden
Skriv et svar til: Cylinder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
