Matematik

Differentiering

22. januar 2008 af Krellebabz (Slettet)
Hej..

Hvordan differentieres ligningen
f(x) = x^2-6x+5

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)

benyt reglen:
(x^a)' = a*x^(a-1)

Svar #2
22. januar 2008 af Krellebabz (Slettet)

Tak.
Vil du prøve at vise hvordan det skal gøres?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)

generelt:
f(x)=ax^2+bx+c
f'(x)=2ax+b

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2008 af JCB (Slettet)

I dette tilfælde f'(x)=2x-6

Svar #5
22. januar 2008 af Krellebabz (Slettet)

nu skal jeg videre med mine to ligninger jeg får til at give:

x^2-8x+11

men løses vil den ikk på lommeregneren? :S

bruger solve(x^2-8x+11)

er det rigtig eller laver jeg fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#5
Dette er ingen ligning, men et udtryk.
Skriv opgaven ordret ned, så er det lettere for os at hjælpe.

Svar #7
22. januar 2008 af Krellebabz (Slettet)

okay..
Gennem punktet (4,-6) tegner du tangenter til den parabel, som har forskriften f(x) = x^2-6x+5

Du skal opstille ligningerne for tangenterne

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Benyt den almene tangentformel:
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
hvor (x0;f(x0)) er dit punkt.

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.