Matematik
Rumfang og Areal
22. januar 2008 af
Hans20 (Slettet)
jeg sidder med en opgave som lyder følgende.
Bestem en formel til beregning af A ud fra V og r
Bestem en formel til beregning af V ud fra A og r .
jeg har disse to formler
V=phi*r^2*h
A=2phi*r*h
nogen som kan hjælpe med de to spørgsmål
jeg sidder med en opgave som lyder følgende.
Bestem en formel til beregning af A ud fra V og r
Bestem en formel til beregning af V ud fra A og r .
jeg har disse to formler
V=phi*r^2*h
A=2phi*r*h
nogen som kan hjælpe med de to spørgsmål
Svar #1
22. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Isoler h af den ene og indsæt i den anden.
V=phi*r^2*h
h = V/(phi*r^2)
Indsættes i udtrykket for A:
A=2phi*r*h
A=2phi*r*(V/(phi*r^2))
A=(2phi*r*V)/(phi*r^2))
A= 2V/r
Nu kan du let løse toeren ved at isolere V af det ovenstående udtryk.
V=phi*r^2*h
h = V/(phi*r^2)
Indsættes i udtrykket for A:
A=2phi*r*h
A=2phi*r*(V/(phi*r^2))
A=(2phi*r*V)/(phi*r^2))
A= 2V/r
Nu kan du let løse toeren ved at isolere V af det ovenstående udtryk.
Skriv et svar til: Rumfang og Areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
