Matematik
ligning
23. januar 2008 af
ekim-dahl (Slettet)
Hej
Hvordan løser man denne ligning?
log(x^(2)+5*x-50)=2
Hvordan løser man denne ligning?
log(x^(2)+5*x-50)=2
Svar #1
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Det modsatte af at tage logartimen (med grundtal a) til et tal x, er at sætte x som eksponent af a: a^x.
Her er grundtallet for logaritmen 10, dvs:
10^(log(x^(2)+5*x-50)) = 10^2
x^(2)+5*x-50 = 10^2
x^2+5x-50-100 = 0
x^2+5x-150 = 0
Derefter løser du den som en almindelig 2. gradsligning
Her er grundtallet for logaritmen 10, dvs:
10^(log(x^(2)+5*x-50)) = 10^2
x^(2)+5*x-50 = 10^2
x^2+5x-50-100 = 0
x^2+5x-150 = 0
Derefter løser du den som en almindelig 2. gradsligning
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
