Matematik
f(x) = 2 * x^1,5
24. januar 2008 af
Sinz (Slettet)
Hej studier ;b
håber i kan hjælpe mig med denne her opgave:
De variable omkostninger pr. dag ved produktion og salg af en vare kan beskrives ved: f(x) = 2 * x^1,5
hvor x angiver antal producerede og solgte enheder pr. dag.
a) bestem de variable omkostninger ved en daglig produktion på 9 enheder.
varen sælges til 6 kr. pr. enhed.
b) bestem en forskrift for den funkton g, der beskriver den daglige omsætning.
Dækningsbidraget pr. dag bestemmes som omsætning minus variable omkostninger.
c) Beregn det maksimale daglige dækningsbidrag
/ på forhånd mange tak <3
håber i kan hjælpe mig med denne her opgave:
De variable omkostninger pr. dag ved produktion og salg af en vare kan beskrives ved: f(x) = 2 * x^1,5
hvor x angiver antal producerede og solgte enheder pr. dag.
a) bestem de variable omkostninger ved en daglig produktion på 9 enheder.
varen sælges til 6 kr. pr. enhed.
b) bestem en forskrift for den funkton g, der beskriver den daglige omsætning.
Dækningsbidraget pr. dag bestemmes som omsætning minus variable omkostninger.
c) Beregn det maksimale daglige dækningsbidrag
/ på forhånd mange tak <3
Svar #1
24. januar 2008 af Teazy (Slettet)
a) sæt 9 ind i f(x) = 2*x^3/2
b) g(x)= 6x - 2*x^3/2
c) tegn grafen for g(x) og brug maximum
håber jeg har forstået opgaven ret.
b) g(x)= 6x - 2*x^3/2
c) tegn grafen for g(x) og brug maximum
håber jeg har forstået opgaven ret.
Skriv et svar til: f(x) = 2 * x^1,5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
