Fysik
om effekt
24. januar 2008 af
Mamey (Slettet)
jeg har en spørgsmpl som jeg ikke kan finde ud af. Håber at i vil hjælpe mig, da jeg skal aflevere ogaven i morgen.
opgaven lyder sådan :
En kantine skal lave 10 liter kaffe. kaffemaskinens varmelegeme har en effekt på 2000w.
hvor lang tid varer det at opvarme vandet, hvis der kræves 400.000 Joule til opvarmning af 1 liter kaffevand?
Kantinen overvejer at købe en ny kaffemaskine, som kan opvarme 10 liter kaffevand på 20 minutter. hvilken effekt skal varmelegemet have?
opgaven lyder sådan :
En kantine skal lave 10 liter kaffe. kaffemaskinens varmelegeme har en effekt på 2000w.
hvor lang tid varer det at opvarme vandet, hvis der kræves 400.000 Joule til opvarmning af 1 liter kaffevand?
Kantinen overvejer at købe en ny kaffemaskine, som kan opvarme 10 liter kaffevand på 20 minutter. hvilken effekt skal varmelegemet have?
Svar #1
24. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Har du selv nogen bud?
Energien for at opvarme 10 liter:
E = 400 kJ/1 L * 10 L = 4000 kJ
Der gælder følgende sammenhæng:
P = E/t <=> t = E/P
t = 4000 kJ/2000w = 2000s
Prøv selv med den anden opgave. Vink: Foretag udregningerne baglæns, nu med t=20min og P som ubekendt.
Energien for at opvarme 10 liter:
E = 400 kJ/1 L * 10 L = 4000 kJ
Der gælder følgende sammenhæng:
P = E/t <=> t = E/P
t = 4000 kJ/2000w = 2000s
Prøv selv med den anden opgave. Vink: Foretag udregningerne baglæns, nu med t=20min og P som ubekendt.
Skriv et svar til: om effekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
