Fysik
bevarelse af bevægelsesmængde
24. januar 2008 af
martin232 (Slettet)
En togvogn med en masse på 15 ton kører med en hastighed på 5m/s og indhenter en anden togvogn med en masse på 20 ton, der kun kører 3,0m/s. Under sammenstødet bliver de to vogne koblet sammen og bevæger sig herefter med samme hastighed
Beregn den fælles hastighed efter sammenkoblingen, hvis den samlede bevægelsesmængde er bevaret
jeg har en ide om man kan bruge formlen m1u1+m2u2=m1v1+m2v2
Beregn den fælles hastighed efter sammenkoblingen, hvis den samlede bevægelsesmængde er bevaret
jeg har en ide om man kan bruge formlen m1u1+m2u2=m1v1+m2v2
Svar #1
24. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du kan bruge formlen

Den formel du har angivet, bruges som regel i elastiske sammenstød, hvor objekterne stadig er adskilt efter kollisionen.
Den formel du har angivet, bruges som regel i elastiske sammenstød, hvor objekterne stadig er adskilt efter kollisionen.
Svar #2
26. januar 2008 af martin232 (Slettet)
så den kommer til at hedde: 15000kg*5m/s+20000*3m/s =mtotal*u ?
Svar #4
27. januar 2008 af martin232 (Slettet)
135000=mtotal*u --> 135000=35000kg*u
135000/35000=u
u=3,85
135000/35000=u
u=3,85
Skriv et svar til: bevarelse af bevægelsesmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
