Generelt

Huske uden ad

26. januar 2008 af Yinyang (Slettet)
Hi alle

For ik særlig lang tid siden skulle j til eksamen i organisk kemi (uden hjælpemidler. Da j læste op til d fag opdagede j at d meste var udenadslære.

...men j r ik så god til at huske så meget. Så hvordan ska j fremover huske alle de nødvendige kemiske formler, reagenser, reaktionsligninger osv.?

D r meget vigtigt for mig fordi mit studie tager 5 år hvor d r nødvendigt at huske en masse kemi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

hm - så lær det udenad (:

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hej Yinyang

Hvis du husker dig selv på at huske ting, så kommer det. Prøv brug andre ord end de kemiske ord.

Fx i min fysikklasse har vi en huskemetode for idealgasligningen

Poste * vand = ni * Røde * Tuborg

Idealgasligningen:

P * V = n *R *T

Istedet for at bruge de fysiske ord til at huske formlen bruger vi hverdagsord, og det er virkelig en god ide og nem måde at huske det på!

Men ellers handler det om øvelse. Bare øv dig i dem (formler) til du er ved at brække dig over formlerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2008 af janko (Slettet)

hahah... Poste * vand = ni * Røde * Tuborg
....

eller
n er på wc, som vores lærer plejer at sige
n = V*c

Svar #4
26. januar 2008 af Yinyang (Slettet)

#1
d r nemt nok at sige for dig når du ik selv ska igennem d ;)

#2
ja d ved j godt man kan hvis man har få formler, men j tror ik d duer i længden når ens pensum er MEGA stort.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Ja, det forstår jeg da godt. Det er helt sikkert svært. Men du har jo valgt den uddannelse fordi kemi interesserer dig, ikke?

Hvis du brænder for faget men er en dårlig husker, så skal det nok gå, iogmed du virkelig brænder for faget.

Jeg tror "udenadslære" gælder i mange uddannelser.

Svar #6
26. januar 2008 af Yinyang (Slettet)

ja j vil meget gerne den her uddannelse så j vil ik give op kun pga j r dårlig til at huske. Mine venner synes også d r svært.

...men d irriterer mig alligevel fordi der r mange (f.eks. fra mit hold) der r super gode til at huske d hele og har meget mere nemmere ved at huske+holde styr på alt d nye stof.


Men nå ja...sådan r d bare nogle gange...nogle r naturligt klogere end os andre ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2008 af Occulta (Slettet)

Prøv at besøge denne glimrende side:
http://www.mindtools.com/memory.html
(Mind Tools: Memory Improvement Techniques)

Svar #8
26. januar 2008 af Yinyang (Slettet)

tak ska du ha. vil tjekke den ud når j får tid ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2008 af akadina (Slettet)

Jeg skriver nogle gange formler eller grammatik regler på små 'post it' sedler (de der gule blokke med klister i toppen). Så hænger jeg én ved min seng, én ved komfuret og én ved siden af toilettet. På den måde bliver det kodet ind i min hjerne i alle mulige situationer, mens jeg laver noget andet.

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2008 af JesperJuul (Slettet)

Ofte vil formlerne også komme, hvis du bare forstår kemien. Alt er ikke udadslære.

F.eks. c = c*V. Det er da klart. Bare tænk på definitionen af koncentration. Og ligeledes med f.eks. m = M*n. Og mange andre.
Er du lidt i tvivl, kan du også altid kigge på enhederne; de skal selvfølgelig altid stemme overens - og gør de ikke det, har du husket forkert. :)

Skriv et svar til: Huske uden ad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.