Matematik

afstand mellem punkter i trekant!

26. januar 2008 af 887 (Slettet)
Opgaven:

Vi har givet punkterne A=(-2,5), B=(-4,8) og C=(3,7)


Kan jeg ikke bruge afstandsformlen til at beregne afstanden AB, BC og AC?

Kan jeg også bruge disse til at berregne arealet?

Jeg får at:

AB=6,71

BC=7,1

AC=5,38


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du kan benytte Herons formel, men måske skal du beregne en af vinklerne og benytte at arealet er
½absin(c).

Svar #2
26. januar 2008 af 887 (Slettet)

der står også at jeg først skal finde sidelængderne hvorefter jeg så skal beregne vinekl A samt arealet af trekant ABC!

Jeg er helt lost! :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Benyt cosinusrelationerne til at beregne vinkel A.

Derefter ½bcsin(A) til at beregne arealet.

Svar #4
26. januar 2008 af 887 (Slettet)

men jeg ved jo ikke hvordan jeg finder sidernes længder! var det herons formel jeg skulle benytte mig af?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du har fundet sidernes længde!!

Skriv et svar til: afstand mellem punkter i trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.