Matematik
Hjælp til Ligning
27. januar 2008 af
kim19 (Slettet)
5(x+1)^2+8(x+1)-220 = 0
hvad gør jeg i denne her opgave, løser jeg første led via kvadratsætningerne eller ganger jeg først 5 ind ?
Vink: Sæt x+1 = z (står i bogen)
hvad gør jeg i denne her opgave, løser jeg første led via kvadratsætningerne eller ganger jeg først 5 ind ?
Vink: Sæt x+1 = z (står i bogen)
Svar #1
27. januar 2008 af janko (Slettet)
så du begynde med at skrive:
5(z)^2+8(z)-220 = 0
Gang derefter med 5 i den første parentes
og 8 i den anden
5(z)^2+8(z)-220 = 0
Gang derefter med 5 i den første parentes
og 8 i den anden
Svar #2
27. januar 2008 af mathon
1) 5(x+1)^2+8(x+1)-220 = 0
2) sæt z = x+1, hvoraf
3) 5z^2+8z-220 = 0 - en 2.gradsligning i z, som du løser (to rødder)
4) x-løsninger findes af x1 = z_rod1 - 1 og x2 = z_rod2 - 1
2) sæt z = x+1, hvoraf
3) 5z^2+8z-220 = 0 - en 2.gradsligning i z, som du løser (to rødder)
4) x-løsninger findes af x1 = z_rod1 - 1 og x2 = z_rod2 - 1
Svar #3
27. januar 2008 af kim19 (Slettet)
oka tak så resultet bliver z= 5,8813 v Z= -7,4813
er dette korakt
er dette korakt
Skriv et svar til: Hjælp til Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
