Matematik

Logaritme ligning og eksponentiel opgave

27. januar 2008 af strangers
HEjsa

Jeg har mange problemer med følgende opgaver:

5*ln(x)^2 - 8*ln(x) = ln(e^3)

Jeg kan simpelthen ikke løse den ligning:s

Den anden opgave lyder:

En produktion nedsættes med 5 % pr kvartal. Hvor stort er den årlige procentvise fald?

På forhånd tusind tusind tak!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

1. Benyt først af ln(e^3)=3. Derefter er det en forklædt andengradsligning.


2. (0,95^4-1)·100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af mathon

5*ln(x)^2 - 8*ln(x) = ln(e^3)

5*ln(x)^2 - 8*ln(x) = 3

5*ln(x)^2 - 8*ln(x) - 3 = 0

sæt z = ln(x), hvoraf

5*z^2 - 8*z - 3 = 0 og løs 2.gradsligningen (to løsninger z1 og z2)

find x af

x1 = e^z1 og x2 = e^z2


Svar #3
27. januar 2008 af strangers

Ej hvor er i bare supere begge to:)

Tusind tak, venner

Skriv et svar til: Logaritme ligning og eksponentiel opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.