Matematik

Tangent til cirklen

26. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har en opg. der lyder:
Linjn l; y = x-1
Cirklens centrum (1,2)
Cirklens ligning; x^2+y^2-2x-4y-47=0
Punkt A(7,6)
Punt B(?,?)
Jeg skal bestemme ligningen for cirkeltangenten i punktet A, samt bestemme koordinatsættet til punktet B.
Er der nogle der kan hjælpe med dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2003 af MarieBS (Slettet)

For at finde ligningen for tangenten, kan du først finde ligningen for den linje der går gennem cirklens centrum og punktet A. Det svarer til den radius der går ud til A. Da tangenten skal være vinklret på radius, skal produktet af hældningskoefficienterne for radien og tangenten være -1. Da du kender A's koordinater, kan du nu benytte formlen y=a(x-x(0))+ y(0)) til at bestemme tangentens ligning.

Hvad er kriterierne for B?

Svar #2
27. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Der er ikke nogle kriterier for B. Det er netop det jeg ikke forstår!

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2003 af Mango Juice (Slettet)

Du kan ikke finde B, med de oplysninger du giver, for så er der uendeligt mange muligheder for B.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2003 af Shantri (Slettet)

du må da ha' fået opgivet i hvert fald en af koordinatsættes punkter i B

Svar #5
28. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Du kender måske til begrebet vektorer. Har du nogen oplysninger, hvor dette kan inddrages.

Skriv et svar til: Tangent til cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.