Matematik

Matematik venner! Hjælp *funktion*

27. januar 2008 af tamrotte (Slettet)
Hej, nogle der er god til at forklare mig noget? (:
Jeg har fået stukket en opg. i hovedet som jeg bare fatter en hat af.

I en model for en bestemt virksomhed antages det, at afsætningsfunktionen A(x), der angiver antallet af enheder af en bestemt vare, der i et bestemt tidsrum kan sælges til prisen x, er givet ved en funktion af typen A(x)= b*x^a
I modellen antages det, at omkostningerne ved at producere en enhed af varen konstant er lig med c.

- Gør rede for, at fortjenesten F(x) som funktion af x kan udtrykkes ved
F(x)=b*x^(a+1)-b*c*x^a

Baseret på en markedsundersøgelse antages i det følgende, at b=1000 og a=-1,2

Hjælp :-O!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af peter lind

Det du for ind ved salget er antal solgte varer gange prisen altså A(x)*x.
Udgiften ved produktion af de solgte varer er c*A(x)

Svar #2
27. januar 2008 af tamrotte (Slettet)

Hej, jeg kan ikke forstå afsætningen er a+1 og udgiften er blot a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Omsætningen er
pris·antal = x·b·x^a = b·x^(a+1)

Omkostningerne er
enhedsomkostning·antal = c·b·x^a

Svar #4
27. januar 2008 af tamrotte (Slettet)

Mange tak til jer begge to, jeg forstår det nu :D *dejligt*

Skriv et svar til: Matematik venner! Hjælp *funktion*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.