Kemi
aktuel koncentration
28. januar 2008 af
una (Slettet)
100mL rent vand tilsættes 30 mL 0,050 M HCl
Opløsningen blandes med 60 mL 0,040 M NaOH og temp. reguleres til 25grader
beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og Cl- i blandingen.....
Jeg ku forestille mig at jeg skulle finde produktet af blandingen, men er det HCl + NaOH = Na+ + Cl- + H2O ??
Og hvad skal jeg så videre gøre? Please hjælp
Opløsningen blandes med 60 mL 0,040 M NaOH og temp. reguleres til 25grader
beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og Cl- i blandingen.....
Jeg ku forestille mig at jeg skulle finde produktet af blandingen, men er det HCl + NaOH = Na+ + Cl- + H2O ??
Og hvad skal jeg så videre gøre? Please hjælp
Svar #1
28. januar 2008 af Marie+Louise (Slettet)
[A] = n(A)/V_samlet
Udregn først n(Na+) i NaOH. Divider det med den samlede volumen, dvs. (100+30+60)*10^-3 L.
Gør derefter det samme med n(Cl-) i HCl.
Udregn først n(Na+) i NaOH. Divider det med den samlede volumen, dvs. (100+30+60)*10^-3 L.
Gør derefter det samme med n(Cl-) i HCl.
Skriv et svar til: aktuel koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
