Matematik
tabel
28. januar 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, denne opgave driller lidt, så tænkte jeg på jer, som altid, er en god hjælp.
Tabellen viser udviklingen i antallet af studerende ved de mellemlange videregående uddannelser.
År:
1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996
Antal studerende (i tusinder)
50,6 54,7 59,0 63,5 66,6 71,6 74,8
Læs tabellen som at f.eks. 1990 = 50,6 osv.
1) Bestem en regnforskrift for en lineær funktion, der med god tilnærmelse angiver antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser som funktion af antal år efter 1990?
2) Bestem antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser i år 2000 ifølge denne model?
3) Hvor meget vokser antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser i en 5-årig periode ifølge denne model?
Tabellen viser udviklingen i antallet af studerende ved de mellemlange videregående uddannelser.
År:
1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996
Antal studerende (i tusinder)
50,6 54,7 59,0 63,5 66,6 71,6 74,8
Læs tabellen som at f.eks. 1990 = 50,6 osv.
1) Bestem en regnforskrift for en lineær funktion, der med god tilnærmelse angiver antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser som funktion af antal år efter 1990?
2) Bestem antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser i år 2000 ifølge denne model?
3) Hvor meget vokser antallet af studerende (i tusinde) ved de mellemlange videregående uddannelser i en 5-årig periode ifølge denne model?
Svar #1
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)
1) Lav en lineær regression på lommeregneren (alternativt: tegn punkterne ind i et koordinatsystem og vælg herefter 2 punkter ud fra denne linje(som IKKE er punkter der er opgivet allerede) ud fra disse kan du beregne linjens ligning (to punktsforlen a=(y2-y1)/(x2-x1) og b=f(x0)-a*x0
2) Beregn f(2000)
3) a*5 (forklares ved f(x+5)-f(x) = a*5)
2) Beregn f(2000)
3) a*5 (forklares ved f(x+5)-f(x) = a*5)
Svar #2
28. januar 2008 af tomlyn (Slettet)
da talværdien af 2000 ikke er 2000, men antal år efter 1990 skal du huske at give årtallene en reel talværdi.
Svar #3
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)
#2
Den vigtige detalje, så jeg ikke.
#1 Rettelse:
2) Beregn f(10), thi 2000 er 10 år efter år 1990.
Med andre ord, husk at kalde 1990 for 0, 1991 for 1 osv.
Den vigtige detalje, så jeg ikke.
#1 Rettelse:
2) Beregn f(10), thi 2000 er 10 år efter år 1990.
Med andre ord, husk at kalde 1990 for 0, 1991 for 1 osv.
Skriv et svar til: tabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
