Matematik

Bestemme ligning for en parabel

29. januar 2008 af mcpeder (Slettet)
Hej..

Jeg er gået helt i stå med min opgave.

Opgaven lyder bestem Ligningen for parablen der har toppunkt (4,9) og skærer y-aksen i (0,1)




Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af mathon

skærer y-aksen i (0,1) --> dvs. c=1

toppunkt T(t1,t2) = (-(b/(2a));c-a*t1^2) = (-(b/(2a));1-a*t1^2)

1-a*t1^2 = 9

a*t1^2 = -8, hvoraf

a*4^2 = -8

a = -8/16 = -(1/2)


-(b/(2a))=4

-(b/(-1))=4

b = 4

y = -(1/2)x^2+4x+1

Skriv et svar til: Bestemme ligning for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.