Matematik
Hvordan skal det beregnes?
29. januar 2008 af
Kasper Hvidt (Slettet)
Jeg skal bruge en udregning hurtigst muligt til denne opgave:
En gruppe har målt den tid det tager for sandet at sedimentere samt for fedtstoffet samler sig i overfladen.
Denne tid andrager 15 minutter.
Ud fra dette ønsker man at dimensionere en beholder til separation af sand og fedt på et rensningsanlæg man påtænker at bygge.
Beholderen skal være 2 meter bred og 1 meter dyb.
Vandet strømmer ind i beholderens ene ende med op til 750 liter pr. minut. Det antages at vandet forlader beholderen i den anden ende med samme hastighed.
OPGAVEN: Beregn hvor lang beholderen skal være for at det tager vandet mindst 15 minutter at løbe gennem beholderen og forklar hvordan beregningerne udføres.
Beskriv også de eventuelle forbehold der er ved beregningerne.
En gruppe har målt den tid det tager for sandet at sedimentere samt for fedtstoffet samler sig i overfladen.
Denne tid andrager 15 minutter.
Ud fra dette ønsker man at dimensionere en beholder til separation af sand og fedt på et rensningsanlæg man påtænker at bygge.
Beholderen skal være 2 meter bred og 1 meter dyb.
Vandet strømmer ind i beholderens ene ende med op til 750 liter pr. minut. Det antages at vandet forlader beholderen i den anden ende med samme hastighed.
OPGAVEN: Beregn hvor lang beholderen skal være for at det tager vandet mindst 15 minutter at løbe gennem beholderen og forklar hvordan beregningerne udføres.
Beskriv også de eventuelle forbehold der er ved beregningerne.
Svar #1
29. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Man skal vide, at 1 liter = (10 cm)³
Opgaven tager udgangspunkt i
2 meter = 20*10 cm
1 meter = 10*10 cm
x meter = 10x*10 cm
Hvis beholderen har længden x, indeholder den derfor
V(x) = 20*10*10x * (10 cm)³ = 20*10*10x liter
Og nu skal x bestemmes, så V(x) mindst er 750*15 liter, da det mindst skal tage 15 minutter med 750 liter pr. minut, at udskifte alt vandet i den...
Opgaven tager udgangspunkt i
2 meter = 20*10 cm
1 meter = 10*10 cm
x meter = 10x*10 cm
Hvis beholderen har længden x, indeholder den derfor
V(x) = 20*10*10x * (10 cm)³ = 20*10*10x liter
Og nu skal x bestemmes, så V(x) mindst er 750*15 liter, da det mindst skal tage 15 minutter med 750 liter pr. minut, at udskifte alt vandet i den...
Skriv et svar til: Hvordan skal det beregnes?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
