Matematik
hjælp mig :S
29. januar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
´pleeeease hjælp miiiig !! :S
en lille bold kastes lodret nedad fra et vindue i 6,0 m højde med en begyndelsesfart på 9,0 m/s. Den springer op i 8,0 m højde.
:hvor stor en brøkdel af boldens mekaniske energi gik tabt ved stødet med jordoverfladen ?
please hel´p me :(
en lille bold kastes lodret nedad fra et vindue i 6,0 m højde med en begyndelsesfart på 9,0 m/s. Den springer op i 8,0 m højde.
:hvor stor en brøkdel af boldens mekaniske energi gik tabt ved stødet med jordoverfladen ?
please hel´p me :(
Svar #1
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Boldens mekaniske energi i starten er:
Epot=m*g*h
Ekin=½m*v^2
Emek(start)=Epot+Ekin=m*g*h+½m*v^2
Boldens mekaniske energi ved slut er:
Emek(slut)=Epot+Ekin=m*g*h+0
Udregn herefter hvor stor en brøkdel der gik tabt ved:
tabt=(Emek(start)-Emek(slut))/Emek(start)
Epot=m*g*h
Ekin=½m*v^2
Emek(start)=Epot+Ekin=m*g*h+½m*v^2
Boldens mekaniske energi ved slut er:
Emek(slut)=Epot+Ekin=m*g*h+0
Udregn herefter hvor stor en brøkdel der gik tabt ved:
tabt=(Emek(start)-Emek(slut))/Emek(start)
Skriv et svar til: hjælp mig :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
