Fysik
kast med håndbold
29. januar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
antag, at en håndbold vil miste 20 % af sin mekaniske energi, når den under en dribling rammer gulvet på banen.
med hvilken begyndelsesfart skal bolden slås lodret ned mod gulvet fra højden 1 m for igen at springe netop 1 m op, ?
er der nogen der kan hjælpe mig a lot :'D`?
med hvilken begyndelsesfart skal bolden slås lodret ned mod gulvet fra højden 1 m for igen at springe netop 1 m op, ?
er der nogen der kan hjælpe mig a lot :'D`?
Svar #2
30. januar 2008 af Ayo_Thomsen (Slettet)
Hvis du ser bort fra luftmodstanden, vil den potentielle energi (bygget op fra en meters højde) + den kinetiske energi (ud fra starthastigheden) * 0,8 være lig den potentielle energi, der forbruges til at komme en meter op igen.
Den kinetiske energi, Ekin = 0.5 * m * v²
m = partiklens masse (Kilogram (kg))
v = partiklens hastighed på et givent tidspunkt (meter pr sekund (m/s))
Ekin = Den kinetiske energi en partikel indeholder (J (Joule))
Den potentielle energi er
Formel: E´pot = m * g * h (J (joule))
m = massen af partiklen. (kg (Kilogram))
g = Tyngdeaccelerationen. (jordens = 9.82 m/s²)
h = højden over det valgte nulpunkt. (meter)
Med andre ord:
(Ekin + Epot) * 0,8 = Epot (de 2 epot er teoretisk ens - var der ingen tab, ville bolden hoppe evigt)
0,8 Ekin = 0,2 Epot
0,8 (0.5 * m * v²) = 0,2 ( m * g * h)
0,4 v2 = 0,2 g h
v2 = 0,5 * 9,82 * 1 = 4,91
v = krod (4,91) = 2,21
sæt selv betegnelser på...
Den kinetiske energi, Ekin = 0.5 * m * v²
m = partiklens masse (Kilogram (kg))
v = partiklens hastighed på et givent tidspunkt (meter pr sekund (m/s))
Ekin = Den kinetiske energi en partikel indeholder (J (Joule))
Den potentielle energi er
Formel: E´pot = m * g * h (J (joule))
m = massen af partiklen. (kg (Kilogram))
g = Tyngdeaccelerationen. (jordens = 9.82 m/s²)
h = højden over det valgte nulpunkt. (meter)
Med andre ord:
(Ekin + Epot) * 0,8 = Epot (de 2 epot er teoretisk ens - var der ingen tab, ville bolden hoppe evigt)
0,8 Ekin = 0,2 Epot
0,8 (0.5 * m * v²) = 0,2 ( m * g * h)
0,4 v2 = 0,2 g h
v2 = 0,5 * 9,82 * 1 = 4,91
v = krod (4,91) = 2,21
sæt selv betegnelser på...
Skriv et svar til: kast med håndbold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
