Matematik
Differentialligning indeholdende 2. orden, 1. orden + "0". orden
30. januar 2008 af
spunkieboy (Slettet)
Hej
Har den her opgave 5.130 fra Eksamensopgver i matematik
Den lyder:
Bestem det andengradspolynomium, der er løsning til differentialligningen
y'' - 4y' + 5y = 5x^2 + 7x
At bruge deSolve virker ganske enkelt ikke tilfredsstillende her, og jeg er lidt blank på hvordan jeg skal starte med at gribe sådan en opgave an..
Min første tanke var først at løse y'', og dernæst y'...Jeg har derfor prøvet at isolere y'', hvilket gav mig
y'' = 4*y' + 12x - 5*y
men heller ikke her kan jeg deSolve...
Nogen der har et par gode råd?
Har den her opgave 5.130 fra Eksamensopgver i matematik
Den lyder:
Bestem det andengradspolynomium, der er løsning til differentialligningen
y'' - 4y' + 5y = 5x^2 + 7x
At bruge deSolve virker ganske enkelt ikke tilfredsstillende her, og jeg er lidt blank på hvordan jeg skal starte med at gribe sådan en opgave an..
Min første tanke var først at løse y'', og dernæst y'...Jeg har derfor prøvet at isolere y'', hvilket gav mig
y'' = 4*y' + 12x - 5*y
men heller ikke her kan jeg deSolve...
Nogen der har et par gode råd?
Skriv et svar til: Differentialligning indeholdende 2. orden, 1. orden + "0". orden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
