Matematik

LET

30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)
I en trekant ABC er b= 6 cm og c= 6 cm. Find arealet, når siden a er: 2 cm

Er der en smart måde, man kan regne det på? Så jeg ikke skal tegne det ind?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af janko (Slettet)

JA.

find én vinkel ved brug af cos-relationen og benyt ét af disse afhængig af, hvilken vinkel du finder:

A= ½ b c sin(A)
A= ½ a c sin(B)
A= ½ a b sin(C).

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

thi trekanten er ligebenet.
Beregnes højden fra A ved:
h^2+1^2=6^2 (isoler her h)

Herefter benyttes:
Arealet= 1/2*g*h

Svar #3
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Jeg skal finde arealet. når siden a er 2 cm. Men jeg har aldrig lært det med cos-relationen, hvordan gør man det? Kan du give mig et eksempel, så jeg også kan lave resten`?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#3 se #2 for en mere simpel måde.

Svar #5
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Hvordan skal det beregnes? jeg ved ikke hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Højden fra A på a deler siden i 2 lige store stykker(fordi der er tale om en ligebenet trekant, hvor b=6 og c=6)
Hermed kan højden altså findes ved brug af pythagoras:
h^2+1^2=6^2 (du kan evt. tegne situationen)
Højden isoleres, hvorefter arealet af trekanten beregnes ved den gængse formel:
Arealet(T)=1/2*g*h

hvor g er siden a.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2008 af janko (Slettet)

ah... dnadan.. havde ikke lige set, at det var en ligebenet trekant ;D

Svar #8
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)


Jamen hvordan isolere du h^2+1^2=6^2???

Jeg har forsøgt, kan du ikke vise mig hvordan man skal regne det ud, så jeg kan regne resten af opgaverne?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#8
a^2+b^2=c^2
<=> træk b^2 fra på begge sider.
a^2=c^2-b^2
<=> tag kvadratroden på begge sider
a= sqrt(c^2-b^2) v a=-sqrt(c^2-b^2), men thi a>0, ses der bort fra den negative løsning(den sidste)

Svar #10
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

I en trekant ABC er b= 6 cm og c= 6 cm. Find arealet, når siden a er: 4 cm.
Hvordan regner jeg så den?

Svar #11
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

I en trekant ABC er b= 6 cm og c= 6 cm. Find arealet, når siden a er: 4 cm.
Hvordan regner jeg så den?

Svar #12
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvordan regner jeg den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#11
samme løsningsmetode, her laves 1^2 dog om til 2^2 jf. pythagoras.

Svar #14
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

er det sådan her:
h^2 + 2^2 = 6^2
h^2 + 4 = 36
h^2 + 4 - 4 = 36 - 4
h^2 = 32

Kvadratrod af 32 = 5,6

P.s det skal give 11,31 cm2

Svar #15
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

er det sådan her:
h^2 + 2^2 = 6^2
h^2 + 4 = 36
h^2 + 4 - 4 = 36 - 4
h^2 = 32

Kvadratrod af 32 = 5,6

P.s det skal give 11,31 cm2

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

det ser korrekt ud. Regn videre, og du vil nå det rigtige resultat.

Svar #17
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Hvad skal jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Det samme som i forrige opgave:
#6

Svar #19
30. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg fatter det stadigvæk ikke?

fx:

a= ½*6*5,6 = 16,8 cm2

men det skal give 11,31

Brugbart svar (0)

Svar #20
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

det er ikke 6, men 4, der er din grundlinje.

Lav en skitse, så vil du kunne se det.

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.