Matematik
Log ligning
30. januar 2008 af
2rani (Slettet)
Hvordan løser jeg ligningen:
log(2x+3)-log(x)=1?
log(2x+3)-log(x)=1?
Svar #1
30. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Jeg formoder, der er tale om 10-talslogaritmen. Først bruger du regnereglen om at division bliver til subtraktion:
log(a/b) = log(a)-log(b)
baglæns, hvorved du får samlet de to log-tegn til ét. Derpå skal indmaden af logtegnet give 10, da log(10)=1. (I hvert fald, når det er 10-talslogaritmen). Nu har du en ganske almindelig ligning:
(2x+3)/x=10
som skal løses
log(a/b) = log(a)-log(b)
baglæns, hvorved du får samlet de to log-tegn til ét. Derpå skal indmaden af logtegnet give 10, da log(10)=1. (I hvert fald, når det er 10-talslogaritmen). Nu har du en ganske almindelig ligning:
(2x+3)/x=10
som skal løses
Svar #2
30. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
#1 Findes der ikke kun 10-talslogaritmen (log) og så den naturlige logaritme (ln)?
Svar #3
30. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
#2 I princippet kan du have logaritmer med ethvert tænkeligt grundtal, men du har ret, man plejer at angive det, hvis der ikke er tale om de to mest udbredte logaritmer... Undertiden har jeg set ln betegnet som log - for at gøre forvirringen total :)
Skriv et svar til: Log ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
