Matematik

f'(x) = 0

30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)
Hvad finder jeg x når:

o= 1/ 2 sqrt(x) - 4/x^2

Svar #1
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

er det 4?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

0 = 0.5*sqrt(x) - 4/x^2

Der ganges med x^2 i alle led:

0 = 0.5*sqrt(x)*x^2 - 4

Kvadratroden skrives som potens, og det udnyttes at a^b*a^c = a^(b+c):

0 = 0.5*x^0.5*x^2 - 4
0 = 0.5*x^2.5 - 4

x isoleres:

0.5*x^2.5 = 4
x^2.5 = 8
x = 8^(1/2.5)
x = 2.2974

Svar #3
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

Det er 1 divideret med 2sqrt(x) ikke ½sqrt

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Ok, i så fald er svaret 4. Se om du ikke selv kan isolere x.

Hint:
a^b/a^c = a^(b-c)

Svar #5
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

okey. Tak. Jeg har fundet ud af det tror jeg. Men er det så den x værdi hvor f har minimum?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Eller maksimum. Du skal ind og kigge på fortegn før og efter ekstrema for at undersøge om det er et minimum eller et maksimum.

Svar #7
31. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

okey. Men DM = ]0;00[

når jeg f.eks. skal finde fortegnet for f(x) = 1
siger jeg f'(1) = 1 / 2*sqrt(1)-4/1^2 hvilket giver -3,5
vil det sige at den er negativ mellem 0 og 1??

Svar #8
31. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)

Hvad er ekstrema?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2008 af mathon

du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=465248


ekstrema = "yderpunkter" - flertal af ekstremum = minimum/maksimum

Skriv et svar til: f'(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.