Matematik

mindste kvadraters metode

31. januar 2008 af smelborp (Slettet)
hej

jeg sidder og skal skrive opgave om de mindste kvadraters metode, dertil bruger jeg følgende side:

http://www.math.ku.dk/famos/arkiv/10-1/node2.html

jeg skal kun bruge øverste sektion. og det fatter jeg udmærket, med hensyn til en ting hvilket er den første udregning, hvordan differentierer man mht. a og b? og hvorfor får de de resultater?

MVH.
Nikki




Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du skal bare differentiere ledvist.

Svar #2
31. januar 2008 af smelborp (Slettet)

men forstår ikke helt hvordan man differentierer mht. a og mht. b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Lad os sige, at vi har f(x,y) = (ax+b-y)^2. Dette er en sammensat funktion med g^2 som ydre funktion og g(x,y) = ax+b-y som indre.

Når du differentierer mht. a, så betragter du de andre variable som konstanter. I tråd med reglerne om differentiation af en sammensat funktion, så er den afledte mht. a lig 2(ax+b-y)x og den afledte mht. b lig 2(ax+b-y).

Hvis du har brug for yderligere hjælp, må du sige til.

Svar #4
31. januar 2008 af smelborp (Slettet)

det tro jeg ikke der er.

Mange tak for hjælpen :)

MVH.
Nikki

Svar #5
31. januar 2008 af smelborp (Slettet)

jeg havde faktisk brug for lidt hjælp igen :P
kan ikke lige se hvordan man kommer frem til b =...

har fundet a ved hjælp af b, men har problemer med at gøre det omvendt :(

kan du hjælpe mig?

MVH.
Nikki

p.s. har også sendt denne besked til dig sigmund, afhængigt af hvor du tjekkede først :P

p.p.s. men alndre må selvfølgelig også godt svare :)

Skriv et svar til: mindste kvadraters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.