Matematik

Parameterfremstilling, kan det godt være 0t?

31. januar 2008 af mathjælp (Slettet)
En parameterfremstilling for en vektor: Kan fx x = 4, dvs. t = 0? Eller må t != 0?

Eksempel:
x = 6
y = -5 +7t
z = 1 - t

Er det muligt at have sådan en parameterfremstilling?

Svar #1
31. januar 2008 af mathjælp (Slettet)

... og det betyder ved at vektoren ikke har nogen skæring med yz-planen, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

t må gerne være 0 (såfremt ikke andet angivet)...

Prøv at formulér dig lidt tydeligere, det er ikke helt nemt at forstå, hvad du helt præcist spørger om.

Svar #3
31. januar 2008 af mathjælp (Slettet)

Whoops, jeg skrev indlægget, blev forstyrret og vendte tilbage, så det blev nok lidt uforståeligt.
Mit spørgsmål er:

Er en parameterfremstilling som
x = 6
y = -5 +7t
z = 1 - t
mulig?

Vil vektoren ikke bare være
0
7
-1

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

korrekt.

Parameterfremstillingen kan også skrives som (med vektor opdeling)
(z,y,z)=(6,-5,1)+t*(0,7,-1) for t € R

Svar #5
31. januar 2008 af mathjælp (Slettet)

tak! Jeg er ikke vant til at se sådan en slags parameterfremstilling.

lige et ekstra spm.: hvad kaldes tallet, der står før t? En forstørrelsesfaktor? Hælningstal?

Svar #6
31. januar 2008 af mathjælp (Slettet)

Og kan en linje godt have en parameterfremstilling, eller er det kun en vektor der kan?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#6 det eksempel du har givet er også en ret linje.
så ja.

og en parameterfremstilling kan på nogle måder sammenlignes med:
f(x)=ax+b

a kan sammenlignes med retningsvektoren.
x med t
b med dit punkt i parameterfremstillingen.

Skriv et svar til: Parameterfremstilling, kan det godt være 0t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.