Matematik

Hælp med procent regning

01. februar 2008 af kim19 (Slettet)
jeg skal finde den gennemsnitlige procentvise stigning.

Start beløbet er 85.000 kr og slut beløbet er 125.000 efter 11 år.

Er der ikke en der vil gå denne her igennem fra starter til slut.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2008 af Isomorphician

løs ligningen:
125000 = 85000*(1+r)^11, hvor r er renten

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Du finder fremskrivningsfaktoren for 11-årsperioden F11=slutværdi/begyndelsesværdi, hvilket giver F11=1,47 (afrundet). Derpå finder du den gennemsnitlige årlige fremskrivningsfaktor, F, ved at tage den 11. rod af F11. Jeg får F=1,0357 (afrundet), hvor jeg har regnet videre med F11 uden at afrunde undervejs! Nu er den gennemsnitlige rente, r, givet ved r=F-1. Dvs. renten er 0,0357 eller angivet i procent 3,57 % (tallene er afrundede).

Svar #3
01. februar 2008 af kim19 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Hælp med procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.