Matematik

Formel med 2 ubekende

17. august 2004 af KentKH (Slettet)
Jeg er i gang med at beregne nogle dæmpeled til noget elektronik og mangler en formel til at beregne følgende problem:

Et kredsløb bestående af 3 modstande (R1,R2,R3) som udgør dæmpeledet, R2 og R3 sidder parallel (R2||R3), R1 sidder i serie med dem. (se denne side i bunden http://home6.inet.tele.dk/oz1bys/formler-1.htm)

R3 er altid 1000 ohm.
R1+(R2||R3) skal være 1000 ohm.
Foreholdet mellem E og E2 skal kunne vælges og formel skal så beregne R1 og R2

Håber det er til at forstå og på forhånd tak.
KH

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2004 af emul0c

altså for at regne modstande ud i serie, der skal du bare ligge dem sammen...

Altså R3+R2, derefter tager du så resultatet af det og kalder det Rx (eller lign.)

Så kalder vi den samlede modstand for Rs

1/Rs = 1/R1 + 1/Rx

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2004 af emul0c

så tager du bare den resiprokke værdi at dit resultat

(1/Rs)^-1 = Rs

Svar #3
21. august 2004 af KentKH (Slettet)

Sorry, emul0c, men jeg tror ikke helt du har forstået mit spørsmål.
Jeg ved godt hvordan man beregner modstands værdier og hvordan man beregner en spændings deler, men..
Problemet er at som jeg startede med at skrive at en af modstandene er altid 1000ohm (R3) og at den samlet modstand for de 3 modstande skal være 1000ohm tilsammen.
R1+(1/(1/R2+1/R3))=1000ohm
Uout=Uin*(R1+(1/(1/R2+1/R3)))/(1/(1/R2+1/R3))

Håber dette hjælper.
KH

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2004 af iB (Slettet)

Hvis jeg har forstået det ret, så er du på jagt efter at få to ligninger med to ubekendte, som du så kan løse:

Den første ligning har du allerede med:
R1+(R2||R3) skal være 1000 ohm.

Den anden kan du få fra
E2=E*(R1+(1/(1/R2+1/R3)))/(1/(1/R2+1/R3))
Her ved du at E2/E=c (en konstant), og dermed er der bare de to ubekendte tilbage, og så er det bare at løse :-)

Svar #5
22. august 2004 af KentKH (Slettet)

Hej iB
Tak for dit indlæg.
Det kan godt være at jeg er lidt "dum",
men jeg kan ikke finde et brugbar svar.
Hvis du har en løsning, ser jeg den gerne.

KH

Skriv et svar til: Formel med 2 ubekende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.