Matematik
Rumfang og areal
02. februar 2008 af
Barrel (Slettet)
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
http://peecee.dk/upload/view/94869/full
I den første del, ved jeg at den indre del af glasset har form som en kegle og derfor at 1 = 1/3h*"pi"*r^2 . Jeg skal vel også tage højde for cylinderens rumfang: v = h*"pi"*r^2
Men hvordan bestemmer jeg dernæst h som funktion af r?
I den sidste del af opgaven skal jeg vel bruge formlen for cylinderens krumme overflade: O = 2*"pi"*r*h
Men hvordan bestemmer jeg en forskrift af O som funktion af r?
På forhånd tak.
http://peecee.dk/upload/view/94869/full
I den første del, ved jeg at den indre del af glasset har form som en kegle og derfor at 1 = 1/3h*"pi"*r^2 . Jeg skal vel også tage højde for cylinderens rumfang: v = h*"pi"*r^2
Men hvordan bestemmer jeg dernæst h som funktion af r?
I den sidste del af opgaven skal jeg vel bruge formlen for cylinderens krumme overflade: O = 2*"pi"*r*h
Men hvordan bestemmer jeg en forskrift af O som funktion af r?
På forhånd tak.
Svar #1
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)
1) Isoler h i ligningen.
2) Indsæt det fundne resultat fra 1) i denne ligning, og du vil få en forskrift for O som funktion af radius r.
2) Indsæt det fundne resultat fra 1) i denne ligning, og du vil få en forskrift for O som funktion af radius r.
Svar #2
02. februar 2008 af Jelly (Slettet)
Se evt
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=465275
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=465275
Svar #3
02. februar 2008 af Barrel (Slettet)
Så fandt jeg ud af det - havde ikke set det andet spørgsmål. Mange tak begge to.
Fortsat go' weekend.
Fortsat go' weekend.
Skriv et svar til: Rumfang og areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
