Matematik

Den afledede funktion

02. februar 2008 af DetNini (Slettet)
Jeg har lidt problemer med at finde den afledede funktion til g(x)=4*ln(x)-3x.
Er det g'(x)=4/x-3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

ja, det ser fint ud.

Svar #2
02. februar 2008 af DetNini (Slettet)

Det var godt. Nu sidder jeg så fast igen. Opgaven går ud på, at jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (1,g(1). Det jeg har problemer med er, at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre efter jeg har fundet den afledede funktion. Hvis det havde været en parabel, så ville jeg bruge f'(x)=2ax0b og så sætte de givne oplysninger ind i den, men ved jeg hvad jeg skal når den hedder: g'(x)=4/x-3 ??

Håber en vil give mig et lille hint.

Svar #3
02. februar 2008 af DetNini (Slettet)

der skulle selvfølgelig have stået f'(x)=2ax+b

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Nu kan en tangent jo ikke være en parabel. En tangent er altid lineær. Derfor bruger du blot: y=ax+b

Svar #5
02. februar 2008 af DetNini (Slettet)

Okay. Dvs.
g(x)=4*ln(x)-3x
g'(x)=4/x-3
g'(1)=4/1-3 = 1
y=ax+b
Kender a = g'(1)=1
g(1)=1*1+b
-3=1+b
b=-4
Tangentligning: y=x-4 ?? Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jep.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jep, det er korrekt-

Skriv et svar til: Den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.