Fysik

Tråd- og resistans !

02. februar 2008 af Izabella (Slettet)
Hvordan kan det være at jo længere en tråd man har jo større en resistans kommer der ud =) ?

Og jo større et areal , jo mindre resistans ?


M.V.H Izabella

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Stenalt (Slettet)

Det kan både ses af formlen, men du kan også tænke dig det som en vandslange... Hvor har vandet lettest ved at løbe; I den korte tykke eller den lange tynde???

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2008 af mathon

...viser, at elektronbevægelsen forløber gennem trådens tværsnit og ikke langs dens overflade...

Svar #3
03. februar 2008 af Izabella (Slettet)

hvordan kan det ses af formlen ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2008 af mathon

U = (rho*L/a)*I



1) at I - for fastholdt L og U - er proportional med a(real_tværsnit)

I = (U/(rho*L))*a eller I = konstant*a



2) at I - for fastholdt a og U - er omvendt proportional med L(ængden)

I*L= (U*a/rho) eller I = konstant/L

Skriv et svar til: Tråd- og resistans !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.