Matematik
Noget så simpelt som en hældning i lineær-funktion
02. februar 2008 af
-fia- (Slettet)
Argghh er ved at blive sindsyg.. sidder med noget så simpelt som to punkter
(-2,1) og (5,-1)
Jeg skal finde ligningen.. men kan ikke få hældingen til at passe.. og man kan jo se at hældingen skal være negativ, men når jeg sætter punkterne ind i formlen
a=(y2-y1)/(x2-x1)
SÅ kan jeg kun få a til at være positiv..
a=(-1-1)/(5-(-2))
<=>
a=2/7
Kan jo se at det skal være -2/7, men kan bare ikke få det til at passe.. Nogen der kan se hvad der er jeg overser!!??
Håber nogen derude kan se det.. tror selv jeg har kigget på det så længe at jeg ikke kan se fejlen... så noget hjælp ville være kanon - mest især hvis jeg skal beholde alt mit hår på hovedet..
/fie :)
(-2,1) og (5,-1)
Jeg skal finde ligningen.. men kan ikke få hældingen til at passe.. og man kan jo se at hældingen skal være negativ, men når jeg sætter punkterne ind i formlen
a=(y2-y1)/(x2-x1)
SÅ kan jeg kun få a til at være positiv..
a=(-1-1)/(5-(-2))
<=>
a=2/7
Kan jo se at det skal være -2/7, men kan bare ikke få det til at passe.. Nogen der kan se hvad der er jeg overser!!??
Håber nogen derude kan se det.. tror selv jeg har kigget på det så længe at jeg ikke kan se fejlen... så noget hjælp ville være kanon - mest især hvis jeg skal beholde alt mit hår på hovedet..
/fie :)
Svar #1
02. februar 2008 af mathon
pas på koordinatrækkefølgen: (x1,y1) = (-2,1) og (x2,y2) = (5,-1)
a = (y2-y1)/(x2-x1) = (-1-1)/(5-(-2)) = -2/(5+2) = -(2/7)
a = (y2-y1)/(x2-x1) = (-1-1)/(5-(-2)) = -2/(5+2) = -(2/7)
Svar #2
02. februar 2008 af -fia- (Slettet)
Nåeeh ja!! jeg har tænkt man skulle gange dem sammen.. haha.. ihh mange tak.. altså altså.. sådan et øjeblik man bare har lyst til at slå sig selv i hovedet..
tak for hjælpen.. du har reddet min dag! ;)
tak for hjælpen.. du har reddet min dag! ;)
Skriv et svar til: Noget så simpelt som en hældning i lineær-funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
