Fysik

Lodret kast

02. februar 2008 af Ralphi (Slettet)
En opgave, som jeg ikke lige kan løse... er der nogen der kan hjælpe mig??

En mand står øverst oppe af en høj bygning. Han holder en bold ud over kanten af bygningen og kaster den derpå lodret opad med farten v0 = 14 m/s. Bolden rammer jorden ved bygningens fod 4,60 s senere. Der kan ses bort fra luftmodstanden.


1. Hvor lang tid bevæger bolden sig opad?

2. Hvor høj er bygningen?



Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Brug igen bevægelsesligningen: s = ½a*t^2 + v0*t + 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)

hov: s = ½a*t^2 + v0*t + s0

Skriv et svar til: Lodret kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.