Matematik
3 ubekendte
03. februar 2008 af
CarolineW (Slettet)
En plade med bredde = 24
Pladen skal bukkes, så der fremkommer en form med to lodrette sider, uden låg. ( Regtangulært tværsnit)
Angiv tværsnitsareal, som funktion af ombukningshøjden, x.
Dvs. at jeg må have en ligning der hedder A = (24-2x)* l
l = A/(24-2x)
Kan ikke finde ud af, at finde et udtryk hvor kun x indgår. Har jeg lavet en fejl?
Pladen skal bukkes, så der fremkommer en form med to lodrette sider, uden låg. ( Regtangulært tværsnit)
Angiv tværsnitsareal, som funktion af ombukningshøjden, x.
Dvs. at jeg må have en ligning der hedder A = (24-2x)* l
l = A/(24-2x)
Kan ikke finde ud af, at finde et udtryk hvor kun x indgår. Har jeg lavet en fejl?
Svar #1
03. februar 2008 af mathon
A(x) = højde * bredde = x*(24-2x)
A(x) = 2x*(12-x) = -2x^2+24x
og
A'(x) = -4x+24
A(x) = 2x*(12-x) = -2x^2+24x
og
A'(x) = -4x+24
Svar #2
03. februar 2008 af CarolineW (Slettet)
Hmm,
A(x) = længde * bredde = x * (24-2x)
Og min længde har vel altid en højere værdi end bredden, det vil sige at bredden bliver negativ, ifølge det udtryk du har skrevet?
Desuden er x jo ombukningshøjden, og ikke længden?
A(x) = længde * bredde = x * (24-2x)
Og min længde har vel altid en højere værdi end bredden, det vil sige at bredden bliver negativ, ifølge det udtryk du har skrevet?
Desuden er x jo ombukningshøjden, og ikke længden?
Skriv et svar til: 3 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
