Kemi
Eddikesyre
03. februar 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Hej, siden der var ingen der svarede, så prøver jeg igen..
Jeg har fået til opgave at beregne hvor meget eddikesyre indeholder normal husholdningseddike (masse%)..
Til det har jeg lavet et forsøg, hvor vi titrerede husholdningseddiken med NaOH (har en titreringskurve). Jeg ved nogenlunde godt, hvordan jeg skal beregne masse%:
n(NaOH)=c*v=0,1*0,0025 L= 0,0025 mol/L
m(CH3COOH)=n*M=0,0025 M* 60,05 g/mol= 0.150125 g
Derefter skal jeg dividere med massen af husholdningseddiken, men jeg ved ikke rigtig hvordan..
Altså jeg kunne jo bruge formlen: P=m/v, men jeg ved ikke hvilken volumen, jeg skal bruge i dette tilfælde??
Svar #1
d. 03-02-2008 kl. 14:46 af theghostofyou (Studerende)
Vi startede med at hælde 25 mL eddikesyren i bægerglasset, hvorefter vi titrerede den med 25 mL NaOH..
Jeg har fået til opgave at beregne hvor meget eddikesyre indeholder normal husholdningseddike (masse%)..
Til det har jeg lavet et forsøg, hvor vi titrerede husholdningseddiken med NaOH (har en titreringskurve). Jeg ved nogenlunde godt, hvordan jeg skal beregne masse%:
n(NaOH)=c*v=0,1*0,0025 L= 0,0025 mol/L
m(CH3COOH)=n*M=0,0025 M* 60,05 g/mol= 0.150125 g
Derefter skal jeg dividere med massen af husholdningseddiken, men jeg ved ikke rigtig hvordan..
Altså jeg kunne jo bruge formlen: P=m/v, men jeg ved ikke hvilken volumen, jeg skal bruge i dette tilfælde??
Svar #1
d. 03-02-2008 kl. 14:46 af theghostofyou (Studerende)
Vi startede med at hælde 25 mL eddikesyren i bægerglasset, hvorefter vi titrerede den med 25 mL NaOH..
Skriv et svar til: Eddikesyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
