Matematik

procentregning evt en formel?

03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)
jeg har brug for en formel til denne opg! hvis en cykel bliver stålet og forsikringen nedskriver værdien med 10% om året. cyklens nye pris er 2250 hvad er prisen så faldet med efter 3år..?

jeg har gjort det på den besværlige måde, og taget 10% fra prisen 3 gange!
jeg ved der findes en nemmere måde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

f(t)=2250*0,90^t, hvor t er tiden i år.

Svar #2
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

hvorfor skal der ganges med 0.90?

Svar #3
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

svaret er det samme som jeg fik ved den besværlige måde men jeg ikke lige gennemskue hvorfor jeg skal bruge 0,90.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Når a=0,90 aftager f(t) hver gang t vokser med 1.

(0,90-1)*100% = -10%

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse:

Når a=0,90 aftager f(t) med 10% hver gang t vokser med 1.

(0,90-1)*100% = -10%

Svar #6
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

jeg er stadig ikke helt med. hvordan ville det se ud hvis det var efter 4 år?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er her formlen er smart. Så indsætter du bare 4 på t's plads.

Svar #8
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

så det er altid 0,90?

'tak skal du have.. men hvad nu hvis det var 40% ? skal bare lige være helt med:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis prisen aftager med 40 %:

40%=0,40 (vækstraten)

Aftagen: 1-0,40=0,60

(0,60-1)*100% = -40%


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2008 af mathon

nedskrivning

p(t) = 2250*0,9^t

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Prøv at lav en formel hvor prisen aftager med 20% i stedet for 10%.

Svar #12
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

1-0,20=0,80

(0,80-1=*100% = -20%

2250*0.80^3=1152


mange tak skal du have, nu er jeg helt med:D

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Hvad gør du så, hvis cyklen er blevet en antikvaritet og prisen nu i stedet for at aftage vokser med hele 70%. Kan du gætte det?

Svar #14
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

fremskrivning faktor: 1+0,70 =1,70
2250*1,70^3=11054,25 meget dyr cykel alligevel kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det kan det i hvert fald. Så tror jeg, at du har lært det. :-)

Svar #16
03. februar 2008 af Ege90 (Slettet)

alletiders endnu engang tak fordi du vil bruge din tid på at hjælpe:D

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. februar 2008 af mathon

antikvaritet = antikvitet

Skriv et svar til: procentregning evt en formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.