Matematik
Linjestykke på y-aksen
03. februar 2008 af
MP7 (Slettet)
Jeg har regnet de første to dele - og mangler sidste del.
For en anden vejprofil er
f (x) = -0,01 * x ^(3/2) + 0,05
Hvor k og c er konstanter. Hældningskoefficienten for tangenten t til grafen for f i punktet A er for denne vejprofil med -0,028, og vejens bredde er 10 m.
Problemet er, at jeg skal beregne pilhøjden |OT| for denne vejprofil.
Jeg kan henvise til dette link, men jeg mangler nogoet forståelse i relation til diverse udregninger:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=148703&reply=5#5
For en anden vejprofil er
f (x) = -0,01 * x ^(3/2) + 0,05
Hvor k og c er konstanter. Hældningskoefficienten for tangenten t til grafen for f i punktet A er for denne vejprofil med -0,028, og vejens bredde er 10 m.
Problemet er, at jeg skal beregne pilhøjden |OT| for denne vejprofil.
Jeg kan henvise til dette link, men jeg mangler nogoet forståelse i relation til diverse udregninger:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=148703&reply=5#5
Svar #1
03. februar 2008 af MP7 (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1998/on98_aaj.pdf
til figuren (opg. 5)
til figuren (opg. 5)
Svar #2
03. februar 2008 af sapiens (Slettet)
du bruger formlen for tangentligningen:
f(x) = f'(x)(x_0-x) + f(x_0)
f(x) = f'(x)(x_0-x) + f(x_0)
Svar #3
03. februar 2008 af MP7 (Slettet)
Det har jeg lavet nu:)
Mit problem er, at jeg ikke ved, hvilke af de resultater jeg fået, som jeg skal indsætte på k og c's plads i ligningen?
Mit problem er, at jeg ikke ved, hvilke af de resultater jeg fået, som jeg skal indsætte på k og c's plads i ligningen?
Skriv et svar til: Linjestykke på y-aksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
