Matematik
Cirklen og skæringspunkter
05. februar 2008 af
mulle2005fcm (Slettet)
Ja så spørger jeg jer kloge hoveder til råds igen igen:$
Jeg har en cirkel med centrum i (-2,1) og r=5^2
Jeg har linien: 2x+y-6
Jeg skal undersøge om linien skærer cirklen.
Min sunde fornuft sige mig, at jeg skal finde cirklens ligning: (x+2)^2+(y-1)^2 = 25
isolere y i linien: y=-2x+6
Og så bruge substitutions metoden.
Mit problem er bare, at det giver nogle meget grimme tal, og det er en opgave uden hjælpemidler, derfor tror jeg ikke det kan passe. Desuden kan jeg se på min tegning, hvis den da er tegnet rigtigt, at skæringspunkterne må være (0,6) og (3,0)
Nogen der kan se hvor det går galt?
På Forhånd Tak!
Jeg har en cirkel med centrum i (-2,1) og r=5^2
Jeg har linien: 2x+y-6
Jeg skal undersøge om linien skærer cirklen.
Min sunde fornuft sige mig, at jeg skal finde cirklens ligning: (x+2)^2+(y-1)^2 = 25
isolere y i linien: y=-2x+6
Og så bruge substitutions metoden.
Mit problem er bare, at det giver nogle meget grimme tal, og det er en opgave uden hjælpemidler, derfor tror jeg ikke det kan passe. Desuden kan jeg se på min tegning, hvis den da er tegnet rigtigt, at skæringspunkterne må være (0,6) og (3,0)
Nogen der kan se hvor det går galt?
På Forhånd Tak!
Svar #1
05. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Jeg får:
x1 = 2,927
x2 = 0,2734
Og det passer med min tegning, så hvis det er de skæve tal du har fundet så ser det fint ud.
x1 = 2,927
x2 = 0,2734
Og det passer med min tegning, så hvis det er de skæve tal du har fundet så ser det fint ud.
Skriv et svar til: Cirklen og skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
