Matematik
Mindste Kvadrateres Metode, Bekræftelse/Svar Tak
05. februar 2008 af
C2daP_GG (Slettet)
Min Opgave lyder sådan:
Fra et matematisk synspunkt skal du redegøre for princippet i "mindste kvadraters metode", og du skal bruge denne optimering af en funktion i to variable til at bestemme a og b, så du får den "bedste" rette linje y=ax+b i relation til datasættet
X 2 4 6
Y 4.10 5.02 6.25
____
Så får jeg lidt hjælp der lyder sådan:
Du skal finde et mål for hvor meget en given funktion afviger fra en måling. Dertil vælger man af praktiske grunde (f(xi,a,b)-yi)^2
og et link - Tjek afsnit 4.1 på [Link]
Hvis man kigger der, så står formlen
[ y1 ]@[ 1 x1 ][b ]@[ e1 ]
[ y2 ]=[ 1 x2 ][a ]+[ e2 ]
[ y3 ]@[ 1 x3 ] @@@@[ e3 ]
Skal den så udregnes således:
4.10*5.02*6.25 = (1*2)(1*4)(1*6)*(a*b)+ (e1*e2*e3)
______________________"Har lavet linreg og fået a= 0,5375 og b= 2,993118
Hjælp mig ! Er slet ikke sikker på det er rigtigt, eller bare i nærheden
-Ps, Hvad er de der " (e1*e2*e3) " ??
Fra et matematisk synspunkt skal du redegøre for princippet i "mindste kvadraters metode", og du skal bruge denne optimering af en funktion i to variable til at bestemme a og b, så du får den "bedste" rette linje y=ax+b i relation til datasættet
X 2 4 6
Y 4.10 5.02 6.25
____
Så får jeg lidt hjælp der lyder sådan:
Du skal finde et mål for hvor meget en given funktion afviger fra en måling. Dertil vælger man af praktiske grunde (f(xi,a,b)-yi)^2
og et link - Tjek afsnit 4.1 på [Link]
Hvis man kigger der, så står formlen
[ y1 ]@[ 1 x1 ][b ]@[ e1 ]
[ y2 ]=[ 1 x2 ][a ]+[ e2 ]
[ y3 ]@[ 1 x3 ] @@@@[ e3 ]
Skal den så udregnes således:
4.10*5.02*6.25 = (1*2)(1*4)(1*6)*(a*b)+ (e1*e2*e3)
______________________"Har lavet linreg og fået a= 0,5375 og b= 2,993118
Hjælp mig ! Er slet ikke sikker på det er rigtigt, eller bare i nærheden
-Ps, Hvad er de der " (e1*e2*e3) " ??
Svar #1
05. februar 2008 af C2daP_GG (Slettet)
[ y1 ]@[ 1 x1 ][b ]@[ e1 ]
[ y2 ]=[ 1 x2 ][a ]+[ e2 ]
[ y3 ]@[ 1 x3 ] @@[ e3 ]
@ = for at få det til at se overskueligt ud
[ y2 ]=[ 1 x2 ][a ]+[ e2 ]
[ y3 ]@[ 1 x3 ] @@[ e3 ]
@ = for at få det til at se overskueligt ud
Skriv et svar til: Mindste Kvadrateres Metode, Bekræftelse/Svar Tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
