Matematik
længde af cirkelbue?
05. februar 2008 af
andreaspeter89 (Slettet)
hej
nogle der ved hvordan man kan finde længden af en cirkelbue - den indgår i en trekant, hvis det kan være til nogen hjælp.
tak
nogle der ved hvordan man kan finde længden af en cirkelbue - den indgår i en trekant, hvis det kan være til nogen hjælp.
tak
Svar #1
05. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)
Vi kalder cirkelbuen for b og v for vinklen, som spænder over b. r er radius.
Cirkelbuen finder du således:
b = 2*(pi)*r*v / 360grader
Korden finder du såldes:
k = 2*r*sin (v/2)
Cirkelbuen finder du således:
b = 2*(pi)*r*v / 360grader
Korden finder du såldes:
k = 2*r*sin (v/2)
Skriv et svar til: længde af cirkelbue?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
