Matematik
Tangentplant til kugle i P
05. februar 2008 af
2rani (Slettet)
Bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum.
Punktet P(4,2,2) ligger på kuglen.
Bestem en ligning for tangentplanen til kuglen i P.
x^2+y^2+z^2-2x+4y-4z=16
<=>
(x-(-2))^2+(y-4)^2+(z-(-4))^2 = 16
r = 4
C = (-2,4,-4)
Ligning til tangentplan?
Er radius (r) og centrum (c) korrekt?
Punktet P(4,2,2) ligger på kuglen.
Bestem en ligning for tangentplanen til kuglen i P.
x^2+y^2+z^2-2x+4y-4z=16
<=>
(x-(-2))^2+(y-4)^2+(z-(-4))^2 = 16
r = 4
C = (-2,4,-4)
Ligning til tangentplan?
Er radius (r) og centrum (c) korrekt?
Svar #1
05. februar 2008 af Isomorphician
x^2 - 2x = (x-1)^2 - 1^2
du skal huske at lægge kvadratet af andet led til på højre side af lighedstegnet
du skal huske at lægge kvadratet af andet led til på højre side af lighedstegnet
Svar #2
05. februar 2008 af mathon
x^2+y^2+z^2-2x+4y-4z=16
(x-1)^2-1 + (y+2)^2-4 + (x-2)^2-4 = 16
(x-1)^2 + (y+2)^2 + (x-2)^2 = 5^2
(x-1)^2 + (y-(-2))^2 + (x-2)^2 = 5^2
C = (1,-2,2) og r=5
(x-1)^2-1 + (y+2)^2-4 + (x-2)^2-4 = 16
(x-1)^2 + (y+2)^2 + (x-2)^2 = 5^2
(x-1)^2 + (y-(-2))^2 + (x-2)^2 = 5^2
C = (1,-2,2) og r=5
Skriv et svar til: Tangentplant til kugle i P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
