Matematik
Hjælp plz, -Mindste Kvadraters metode
05. februar 2008 af
C2daP_GG (Slettet)
Min Opgave lyder sådan:
Fra et matematisk synspunkt skal du redegøre for princippet i "mindste kvadraters metode", og du skal bruge denne optimering af en funktion i to variable til at bestemme a og b, så du får den "bedste" rette linje y=ax+b i relation til datasættet
X 2 4 6
Y 4.10 5.02 6.25
____
Så får jeg lidt hjælp der lyder sådan:
Du skal finde et mål for hvor meget en given funktion afviger fra en måling. Dertil vælger man af praktiske grunde (f(xi,a,b)-yi)^2
og et link - Tjek afsnit 4.1 på [Link]
Hvis man kigger der, så står formlen
[ y1 ]@[ 1 x1 ][b ]@[ e1 ]
[ y2 ]=[ 1 x2 ][a ]+[ e2 ]
[ y3 ]@[ 1 x3 ] @@[ e3 ]
Skal den så udregnes således:
4.10*5.02*6.25 = (1*2)(1*4)(1*6)*(a*b)+ (e1*e2*e3)
______________________"Har lavet linreg og fået a= 0,5375 og b= 2,993118
Hjælp mig ! Er slet ikke sikker på det er rigtigt, eller bare i nærheden
-Ps, Hvad er de der " (e1*e2*e3) " ??
Fra et matematisk synspunkt skal du redegøre for princippet i "mindste kvadraters metode", og du skal bruge denne optimering af en funktion i to variable til at bestemme a og b, så du får den "bedste" rette linje y=ax+b i relation til datasættet
X 2 4 6
Y 4.10 5.02 6.25
____
Så får jeg lidt hjælp der lyder sådan:
Du skal finde et mål for hvor meget en given funktion afviger fra en måling. Dertil vælger man af praktiske grunde (f(xi,a,b)-yi)^2
og et link - Tjek afsnit 4.1 på [Link]
Hvis man kigger der, så står formlen
[ y1 ]@[ 1 x1 ][b ]@[ e1 ]
[ y2 ]=[ 1 x2 ][a ]+[ e2 ]
[ y3 ]@[ 1 x3 ] @@[ e3 ]
Skal den så udregnes således:
4.10*5.02*6.25 = (1*2)(1*4)(1*6)*(a*b)+ (e1*e2*e3)
______________________"Har lavet linreg og fået a= 0,5375 og b= 2,993118
Hjælp mig ! Er slet ikke sikker på det er rigtigt, eller bare i nærheden
-Ps, Hvad er de der " (e1*e2*e3) " ??
Svar #1
05. februar 2008 af peter lind
Du skal minimere funktionen
(y1-ax1-b)^2 + (y2-ax2-b)^2+ (y3-ax3-b3)^2 = (4,1-a*2-b)^2+(5,02-a*4-b)^2+
(6,25-a*6-b)^2
(y1-ax1-b)^2 + (y2-ax2-b)^2+ (y3-ax3-b3)^2 = (4,1-a*2-b)^2+(5,02-a*4-b)^2+
(6,25-a*6-b)^2
Svar #2
05. februar 2008 af C2daP_GG (Slettet)
Det der ^2 skal være ^2x ikke ?
Men hvordan vil du regne den ud ?
Har en voyage 200, men er ikke helt skarp med den
Men hvordan vil du regne den ud ?
Har en voyage 200, men er ikke helt skarp med den
Svar #3
05. februar 2008 af peter lind
Det skal være som jeg har skrevet.
Hvis udtrykket kaldes f(a,b) kan du differentiere f med hensyn til a idet b betragtes som en konstant og sætte resultatet = 9. Dernæst gør du det samme medhensyn til b. Dette giver 2 ligninger med 2 ubekendte som du må løse.
En anden metode er at få fat i et program eller en lommeregner, der kan foretage lineær regression. I praktis vil de fleste nok foretrække det sidtse.
Hvis udtrykket kaldes f(a,b) kan du differentiere f med hensyn til a idet b betragtes som en konstant og sætte resultatet = 9. Dernæst gør du det samme medhensyn til b. Dette giver 2 ligninger med 2 ubekendte som du må løse.
En anden metode er at få fat i et program eller en lommeregner, der kan foretage lineær regression. I praktis vil de fleste nok foretrække det sidtse.
Skriv et svar til: Hjælp plz, -Mindste Kvadraters metode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
