Matematik

mat opave. svær !

05. februar 2008 af louis andersen (Slettet)

På figuren ses (trekant) PQR. Undersøg vha. afstandsformlen, om Q = 90* (grader)

Q (-2,1)
P (3,4)
R(-1,-1)


hvordan gør man det med afstandsformlen.. jeg har prøvet det meste, men kan ikke finde ud af det..

hjælp mig . tak ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af eightx2 (Slettet)

Hint: Pythagoras.

Svar #2
05. februar 2008 af louis andersen (Slettet)

yeah. men hvordan gør man det med afstandsformlen ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2008 af Isomorphician

afstandsformlen må stå i din bog

Svar #4
05. februar 2008 af louis andersen (Slettet)

jeg ved godt hvad afstandsformlen er :).. men hvordan regner man det hvordan finder man ud af, om Q er 90* eller ikke ? =P

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2008 af mathon

P1(x1,y1) og P2(x2,y2)

|P1P2| = sqrt[(x2-x1)^2+(y2-y1)^2]

når du har anvendt afstandsformlen 3 gange,
kan du undersøge
om
|PR|^2 = |QP|^2+|QR|^2 er sandt,
hvis det er tilfældet
er
vinkel Q = 90°

(ved anvendelse af den omvendte pythagoræiske læresætning)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2008 af eightx2 (Slettet)

Du finder jo bare alle sider i trekanten vha. afstandsformlen.

Fx:

P = (3,4) = (p1,p2)
Q = (-2,1) = (q1,q2)
|PQ| = sqrt((q1-p1)^2+(q2-p2)^2)

|PQ| = sqrt((-2-3)^2+(1-4)^2) = sqrt(25+9) = sqrt(34)

Svar #7
05. februar 2008 af louis andersen (Slettet)

ok. 1000 thx :D

Skriv et svar til: mat opave. svær !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.