Matematik
Et par spørgsmål ang. en ligning og eksponentiel udvikling
05. februar 2008 af
Thomas775 (Slettet)
Hej!
I ligningen 4 * 2^x = 119 hvordan får jeg så isoleret x?
Og det andet spørgsmål:
En eksponentiel udvikling y = b * a^x er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne (4,34) og (7,324). Hvordan beregner jeg a og b i ligningen?
På forhånd mange tak.
I ligningen 4 * 2^x = 119 hvordan får jeg så isoleret x?
Og det andet spørgsmål:
En eksponentiel udvikling y = b * a^x er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne (4,34) og (7,324). Hvordan beregner jeg a og b i ligningen?
På forhånd mange tak.
Svar #1
05. februar 2008 af mathon
4*2^x = 119
2^x = 119/4
ln(2^x) = ln(119/4)
x*ln(2) = ln(119/4)
x = ln(119/4)/ln(2)
2^x = 119/4
ln(2^x) = ln(119/4)
x*ln(2) = ln(119/4)
x = ln(119/4)/ln(2)
Svar #2
05. februar 2008 af piper (Slettet)
1. Ordn andengradsligningen og løs den.
2. Det kan du ved at opstille 2 ligninger med to ubekendte.
Eksempelvis ved du når den går gennem punktet (4, 34) at
34 = b*a^4
2. Det kan du ved at opstille 2 ligninger med to ubekendte.
Eksempelvis ved du når den går gennem punktet (4, 34) at
34 = b*a^4
Svar #3
05. februar 2008 af piper (Slettet)
Sorry. Jeg så forkert i spørgsmål et. Brug logaritmeregnereglerne. Hvad kan du sige om ln(2^x)??
Skriv et svar til: Et par spørgsmål ang. en ligning og eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
